Kontakt

Open Mind Centrum

Mickiewiczova 2
811 07 Bratislava
(mapa)

Tel.:
+421 911 595 183

Email:
openmind@openmind.sk

Chuť života –Tri tajomstvá

Chuť života –Tri tajomstvá

                                                               „Sme to, čo jeme“

to už asi počul každý z nás. Kto vlastne sme ako ľudia, ako individuality, a čo naozaj je to čo jeme, to je otázka nad ktorou sa dnes stále viac zamýšľame. V pretlaku informácií, sa dozvedáme že najlepšie je to, či ono, alebo presný opak. Neviete sa v tom vyznať? Ak človek nerozumie princípom, ktoré riadia dianie, vždy je len odkázaný na zaručené rady, ktoré musí slepo nasledovať. Preto som vytvoril nový koncept výživového poradenstva, kde popisujem princípy pokiaľ možno tak jednoducho, aby ich každý mohol pochopiť, a riadiť sa nimi na základe vlastných potrieb.

Prednáška sa delí na 3 časti :

 

1. Výživa vo svetle kozmického vývoja - 13.10.2018 od 14:30 - 16:30

2. Človek, zviera, rastlina, minerál - 14.10.2018 od 13:00- 15:00

3. Čo mi chutí a čo mi slúži, no tebe nemusí 14.10. 2018 od 15:30 - 17:30

 

 

1.Výživa vo svetle kozmického vývoja

1. prednáška

    Keď je jedlo na tanieri, už neostáva čas zamýšľať sa nad vznikom vesmíru. No práve tu začínam svoje rozprávanie, aby sme vnímali celý ten proces, aby sme vedeli odkiaľ sa vzala hmota ktorá tvorí naše telo, i svet okolo. Ako sa správa a čo ju tvorí pred tým než sa stane našim pokrmom, a čo sa s ňou deje v našom vnútri. Človek je výsledkom mnohých evolučných procesov, a ich poznanie nám umožňuje pochopiť prečo sme dnes, taký aký sme, a ako s tým naložiť.

 

2.Človek, zviera, rastlina, minerál

Človek zviera raslina minerál

    Ako ľudia sme v istom zmysle na vrchole potravinového reťazca, a živíme sa práve zvieratami, ich produktmi, rastlinami a minerálmi (soľ, voda, ...). To čo k nám prichádza ako potrava, môže byť len chvíľu pred tým, než to skonzumujeme živý tvor, ktorý má celkom iný metabolizmus, a v ktorom prebiehajú možno celkom iné procesy ako v človeku. No práve zo všetkého čo zjeme, musíme vytvoriť svoje vlastné telo. Ako to prebieha keď sa človek tvorí z mäsa, mlieka, kvetov, koreňov, listov, solí či korenín, čo sa tam deje si objasníme práve v tejto časti

 

3.Čo mi chutí a čo mi slúži, no tebe nemusí

Individuálne prispôsobenie

    Teraz keď už vieme, odkiaľ sa to tu všetko vzalo, a ako to spolu na seba pôsobí, je na čase opýtať sa: „Ako to mám využiť JA? “. Posledná časť bude prvotným nakopnutím k tomu, ako postupne pochopiť, aký ste, čo vo vás vaša bežná strava podporuje a čomu naopak bráni. Ako nenásilne a prirodzene bez drastickej diéty zaviesť pár inovácií, ktoré vám prinesú do života nový rozmer, naučia vás ako privolať žiadúce účinky, ale tiež ako prispôsobiť stravu podľa potrieb členov vašej rodiny. Ako analyzovať aj neznáme potraviny, a uvedomiť si ich účinok, či dokonca podporiť terapiu psychických a fyzických ochorení vhodnou stravou.

(na poslednej 3. prednáške sa budeme venovať nastaveniu stravy pre vás)

 

 

O lektorovi :

Pavol Štiblárik

portrét

Už od detstva som miloval jedlo. No bol som veľmi vyberavý a nestravoval som sa práve najzdravšie. Zároveň vo mne zneli “ veľké otázky” - Chcel som vedieť aký je zmysel života, či existuje Boh a pod. Na vysokej škole prišiel v mojom živote zlom, telo odmietalo stravu akú som zvyčajne jedával, musel som urobiť radikálnu zmenu a pomedzi to začali chodiť odpovede aj na moje otázky, ktoré s tým súviseli. Aby strava nebola brzdou v mojom duchovnom vývoji, skúšal som nové prístupy, experimentoval v kuchyni a skúmal vplyv rôznych plodín na človeka ( na sebe). Snažil som sa prepojiť moderné vedecké poznatky s poznaním, ktoré prináša Ayurvéda či západná ezoterika. Hoci mojím pôvodným zámerom bolo využiť tieto poznatky pre seba, priatelia, ktorí ochutnali moje jedlo, boli neskôr hladní aj po mojom poznaní. Preto každý, kto ma otvorenú myseľ sa môže mojou cestou inšpirovať a pochopiť ako strava mení naše životy.  

Okrem oblasti výživy sa venuje umeniu, joge, bojovým umeniam, kreatívnym kulinárskym kúskom. A Miluje Švajčiarsko, lebo je tam pekne a vlaky chodia načas.

 

Cena za 1 prednášku 15 €

Cena za všetky 3 prednášky 40 €

Termíny kurzov a objednávky

13. október 2018 (sobota)

Cena € 15
Začiatok: 14:30
Koniec: 13. október (sobota), 16:30

13. október 2018 (sobota)

Cena € 40
Začiatok: 14:30
Koniec: 14. október (nedeľa), 17:30

14. október 2018 (nedeľa)

Cena € 15
Začiatok: 13:00
Koniec: 14. október (nedeľa), 15:00

14. október 2018 (nedeľa)

Cena € 15
Začiatok: 15:30
Koniec: 14. október (nedeľa), 17:30

Dôležité: Aby ste sa uistili, že naše správy pre Vás neskončia v spamovom koši,
prosím, pridajte si adresu openmind@openmind.sk do Vášho adresára. Ďakujeme!